NY Jonny Ormåsen er nytt medlem i styret, her foran huset i Oterfaret 5.
FOTO: STEIN GUDVANGEN

Ringen er sluttet

Publisert: 15. april 2023

Nesten 40 år etter at de bodde her sist, har ekteparet Ormåsen vendt tilbake til Skjelsbekkskogen Borettslag. Og Jonny er like godt blitt med i styret.

Da de skulle flytte fra villa med stor hage for å få et enklere pensjonistliv, ble det snart ganske lett å velge Skjelsbekkskogen – igjen.
Berit (67) og Jonny (70) har brukt noen måneder på å pusse opp i Oterfaret 5. Nå er de vel installert og i ferd med å bo seg inn i huset som ligger et kvart steinkast unna boligen de flyttet fra for 40 år siden. Da bodde de i Mårstien 6 som de ser rett over til fra den nyrestaurerte verandaen sin. Så ringen er sluttet.
Den gangen sto de midt i småbarnsfasen. De hadde allerede en sønn da de kom i 1983, og mens de bodde her, kom en arving til, en datter.

Hundeforbud. Paret forsikrer at Skjelsbekkskogen er et fint sted. De trivdes her.
– Den eneste grunnen til at vi dro, var at det på den tiden ikke var lov å ha hund i borettslaget. Derfor bygde vi hus og flyttet til Jordbrekkskogen, sier Jonny.
Bikkja ble satt bort noen måneder, men ble med på flyttelasset til Sørskogen. Når de nå er tilbake, er det selvsagt med hund. Kongepuddelen har fast plass under trappa.
De har bodd på Konnerud hele sitt voksne liv og ville ikke vekk herfra. Det bidro til at valget falt på Skjelsbekkskogen nok en gang etter at ny leilighet ved senteret var blitt vurdert og forkastet.

Inn i styret. De har ikke brukt lang tid på å bli husvarme, og på generalforsamlingen ble Jonny like godt valgt inn i styret for borettslaget.
Han har hatt en lang yrkeskarriere, blant annet som dekoratør. Oterfaret 5 bærer preg av det. Kongsberg-gutten har også eid en klesbutikk og solgt utallige plagg til kunder som fortsatt kjenner ham igjen.

Les hele intervjuet med vårt nye styremedlem i PDF-utgaven av Skjelsblekka ved å klikke deg fram øverst på nettsiden.